Hva er forskjellen mellom skiving og ekstruderingskjøleribbe?

Varmeavledere brukes til å spre varme fra elektroniske komponenter som CPUer, LED-er og kraftelektronikk.Skiving og ekstrudering er to populære metoder for produksjon av kjøleribber.Her er forskjellene mellomskiving kjøleribbeogekstruderingskjøleribbeteknikker:

  1. 1.Produksjonsprosess

Ekstrudering er en prosess for å tvinge aluminiumsmateriale gjennom en dyse for å produsere en ønsket form.Det innebærer å skyve oppvarmet aluminium gjennom et formet hull i en dyse.Prosessen produserer varmeavledere med jevnt tverrsnitt og jevn lengde.

 ekstruderingskjøleribbe

Skiving, derimot, er en maskineringsprosess som innebærer å kutte en blokk av aluminium i tynne skiver for å lage finner.En serie parallelle kutt er laget i materialet, og de tynne skivene bøyes deretter til passende vinkel for å danne finnene.

 kjøleribbe med skivefinner

  1. 2.Størrelse og kompleksitet

Ekstrudering er bedre egnet for å produsere store og komplekse kjøleribber.Siden det er en kontinuerlig prosess, kan den brukes til å produsere kjøleribber av praktisk talt hvilken som helst lengde.Ekstrudering kan også produsere kjøleribber med større tverrsnittsarealer.

Skiving, derimot, er ideell for å produsere mindre kjøleribber med et lavere sideforhold (høyde-til-bredde-forhold).Skiftede kjøleribber har vanligvis tynnere finner enn ekstruderte kjøleribber, og de er generelt mer egnet for bruk med lav effekt.

  1. 3.Form og struktur

DeEkstrudert kjøleribbeer produsert ved å ekstrudere aluminiumsmateriale, så kjøleribben er vanligvis i vanlige former som en rett linje eller L-form.Ekstruderingskjøleribben har vanligvis en tykk veggstruktur, som er solid og slitesterk totalt sett, og tåler store varmebelastninger, noe som gjør den egnet for varmeavledningsapplikasjoner med høy effekt.Overflaten til ekstruderingskjøleribben er vanligvis spesialbehandlet for å øke overflatearealet og varmeavledningseffektiviteten.

DeSkiving kjøleribbeer produsert ved å kutte aluminiumsmateriale.Skivinger har vanligvis en tynnvegget struktur med tynne finner og bruker en bøyeprosess for å maksimere overflaten.På grunn av den unike strukturen til finnene har skivinger vanligvis høyere varmeavledningskoeffisienter og lavere vindmotstand.

  1. 4.Termisk ytelse

Skived kjøleribbergenerelt har en høyere termisk ytelse ennekstruderte kjøleribberfordi de har tynnere finner og mer overflate per volumenhet.Dette gjør at de kan spre varmen mer effektivt.I noen tilfeller kan imidlertid kompleksiteten til den ekstruderte kjøleribbedesignen veie opp for den reduserte termiske ytelsen.Når du trenger en finnetetthet som ikke kan oppnås ved bruk av ekstruderingsteknologi, kan en kjølefinne med skiver være et godt alternativ til en ekstrudert kjøleribbe.

  1. 5.Koste

Ekstrudering er generelt rimeligere enn skiving, da det er en kontinuerlig prosess som krever færre verktøyendringer.Det kan imidlertid være dyrt å designe og lage den første formen.

Skikjøring er derimot dyrere på grunn av behovet for flere maskineringsoperasjoner og et høyere nivå av materialavfall.

oppsummert, er ekstrudering best egnet for å produsere store, komplekse kjøleribber, mens skiving er ideell for mindre applikasjoner med lav effekt.Begge metodene har sine fordeler og ulemper, og det endelige valget avhenger av de spesifikke kravene til applikasjonen.

Skriv din melding her og send den til oss

Typer kjøleribbe

For å møte forskjellige varmespredningskrav, kan fabrikken vår produsere forskjellige typer kjøleribber med mange forskjellige prosesser, for eksempel nedenfor:


Innleggstid: 22. april 2023