Hva er en kjøleribbe

Kjøleribbeer enheten som overfører varmen som genereres av maskiner eller andre apparater i arbeidsprosessen i tide for å unngå å påvirke deres normale arbeid.Vanlige kjøleribberkan deles inn i luftkjølende kjøleribbe,varmerør kjøleribbe, væskekjølende kjøleribbe etc typer i henhold til varmeavledningsmodusen.Famos Techer en ledendeprodusent av ulike kjøleribber, tilpasset kjøleribbe beste valg.

abcs (1)

Kjøleleder materiale

Kjøleledermaterialet er det spesifikke materialet som brukes av kjøleribben.Hvert materiale har forskjellig varmeledningsevne, som er ordnet fra høy til lav, nemlig sølv, kobber, aluminium og stål.Men hvis det brukes sølv til kjøleribben, blir det for dyrt, så den beste løsningen er å bruke kobber.Selv om aluminium er mye billigere, er dens varmeledningsevne åpenbart ikke like god som kobber (ca. 50 % av kobber). De vanligste kjøleribbematerialene er kobber og aluminiumslegering, som begge har sine fordeler og ulemper.Kobber har bedre varmeledningsevne, men det er dyrere, vanskeligere å behandle, tyngre og mindre termisk kapasitet og lett å oksidere.Rent aluminium er for mykt til å brukes direkte.Bare aluminiumslegering kan gi nok hardhet.Aluminiumslegering har fordelene med lav pris og lav vekt, men dens varmeledningsevne er mye dårligere enn kobber.Så noen kjøleribber drar fordeler av både kobber og aluminiumslegering, et stykke kobberplate er innebygd på kjøleribben i aluminiumslegering.Men for vanlige brukere er kjøleribben i aluminium nok til å oppfylle kravene til varmeavledning.

Varmeavleder varmeavledningsmodus

Varmespredningsmodus er hovedmodusen for varmeavledning av kjøleribben.I termodynamikk er varmeavledning varmeoverføring, og det er tre hovedmåter for varmeoverføring: varmeledning, varmekonveksjon og varmestråling.Når selve stoffet eller stoffet kommer i kontakt med stoffet, kalles overføring av energi varmeledning, som er den vanligste måten å overføre varme på.For eksempel den direkte kontakten mellomCPU kjøleribbebase og CPU for å ta bort varme tilhører varmeledning.Termisk konveksjon er varmeoverføringsprosessen til flytende væske (gass eller væske) som flytter varmen bort.Termisk stråling er overføring av varme ved strålestråling.Disse tre typene varmespredning er ikke isolert.Ved daglig varmeoverføring skjer disse tre typene varmespredning samtidig og virker sammen.

Klassifisering av kjøleribbe

Kjøleribben har mange produksjonsmetoder, i henhold til forskjellige produksjonsprosesser og former, kan kjøleribben deles inn i ekstrudert kjøleribbe, pinnefinne kjøleribbe, skivet kjøleribbe, glidelåsfinne kjøleribbe, kaldsmiing kjøleribbe, støping kjøleribbe, varmerør kjøleribbe, kald plate etc.

1. Ekstrudert kjøleribbe

Ekstruderte kjøleribberproduseres ved å skyve varme aluminiumsstykker gjennom en ståldyse for å produsere den endelige kjøleribben.Det er den vanligste og mest kostnadseffektive kjøleribben

abcs (2)
abcs (3)

2. Pin kjøleribben

Pin-finne kjøleribberer en type kjøleribbe med en konstruksjon som lar pinner strekke seg fra grunnflaten. Det er en vanlig kjøleribbe som med mye bruk i industrien.

3. Skivet finne kjøleribbe

Skived fin heatsink er produsert av en skived maskin som barberer finner opp fra en ekstrudert aluminium eller kobber base.

abcs (4)
abcs (5)

4. Glidelåsfinne kjøleribbe

Glidelåsfinner er metallplater som gradvis stanses ut av lagermateriale. Det er en sammenkoblet løsning.

5. Kaldsmiing kjøleribbe

Kald smiinger en produksjonsprosess der en kjøleribbe av aluminium eller kobber dannes ved å bruke en lokal kompresjonskraft.Den finnede matrisen dannes ved å presse råmaterialet inn i dysen med en stans.

abcs (6)
abcs (7)

6. Trykkstøping kjøleribbe

Die-cast heatsink bruker en støpeprosess der smeltet metall presses under høyt trykk inn i et formhulrom.den er egnet for produksjon av store volum

7. Varmerørs kjøleribbe

DeVarme rørkan raskt overføre varmen bort fra varmekilden.Den er mye brukt for termisk styring, vanligvis brukt sammen med aluminiumsblokk eller -finner.

abcs (8)
abcs (9)

8. Kald plate

Kaldplate er normalt en flytende kjøleplate, en aluminiumsblokk med et innebygd, kjølevæskefylt metallrør.varmen forsvinner raskt av kjølevæsken.

Heat Sink Custom Produsent

Famos Techsom enledende produsent av kjøleribbe, giOEM & ODM tilpasser tjenesten, Fokuser påtilpasset kjøleribbeover 15 år, hjelpe deg med å løse dine varmespredningskrav.Vi er en profesjonell leverandør av termiske løsninger, vi vil anbefale og designe for deg, fra prototype kjøleribbe til masseproduksjon, one-stop service.

Typer kjøleribbe

For å møte ulike varmespredningskrav kan fabrikken vår produsereforskjellige typer kjøleribbermed mange forskjellige prosesser, for eksempel nedenfor:


Innleggstid: 30. oktober 2022